Пловдив

Община Пловдив и тази година с инициатива „Книги за смет“

На 25 май (събота) от 10:00 до 13:00 ч. на пл. „Централен” до Военния клуб в Пловдив ще се проведе кампанията „Книги за смет“. За единадесета поредна година Община Пловдив е домакин на инициативата и затова може заслужено да бъде наричана Столица на Буквите.

Кампанията тази година е с мото „Буквите, които ни свързват“, посветено на нашата азбука. Всяка година ще бъде представяна една буква от азбуката под формата на специално издание. Участниците ще имат възможност да колекционират и съберат цялата азбука през следващите години. Тази година ще бъдат представени първите три книги от колекционерската поредица „Кирилица“.

Регламентът за участие в кампанията тази година е променен. Всеки, който предаде един килограм годни за рециклиране пластмасови отпадъци, ще получи в замяна една книга по избор. Независимо от количеството пластмаса над един килограм, книгата остава една за всеки участник. Всеки участник може да получи само по едно издание. За семейства, желаещи да участват, това означава, че за да получи всеки член на семейството книга, всеки трябва да предаде по един килограм или повече пластмасови отпадъци и всички трябва да присъстват заедно при предаването на отпадъците.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина