България

Обира в град Шивачево. Тема с продължение

През нощта срещу 28 май е извършен въоръжен грабеж в кметството на град Шивачево, област Сливен. Според Областната дирекция на МВР сигналът за престъплението е получен около 3 часа. При грабежа са откраднати общо 1234 лева от две каси – една в кметството с приходи от местни данъци и такси и друга в пощата, която се намира в същата сграда.

Охранителната система на сградата се е задействала по време на престъплението, като първи на мястото е пристигнал служител на охранителната фирма, който е чул изстрели. Няма пострадали при инцидента. Въпреки че в сградата има банкомат, не са открити следи от опити за неговото разбиване.

По данни на източници, извършителите са били маскирани, но броят им все още не е уточнен. Ще се изяснява дали изстрелите са били насочени към пристигналия охранител. Разследването е в начален стадий и предстои да се изясняват подробностите около инцидента.

Случаят предизвика силен отзвук сред местните жители, тъй като това е първото подобно престъпление в Шивачево. Полицията е поставила контролно-пропускателни пунктове в областта и извършва оперативно-издирвателни мероприятия за залавяне на извършителите. Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обяви, че до края на деня се очаква задържането на извършителите.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина