Пловдив

Ново затворническо общежитие ще има в Пловдивския затвор.

Ново затворническо общежитие ще има в Пловдив до няколко месеца, съобщиха от правосъдното министерство. Проектът който включва реконструкция на съществуващи сгради е на територията на затворническото общежитие от открит тип в града и целта е да се създадат съвременни условия на осъдените при изтърпяване на присъдите им.

В новото съоръжение ще могат да бъдат настанявани до 130 души като в него ще има 65 спални помещения за по двама лишени от свобода. Ще има и килии за лица със специални нужди. В модерна двуетажна сграда са изградени самостоятелни санитарни възли в спалните помещения, а на етажите има общи бани. Ще има четири обзаведени кухни, свързани с трапезарии. На територията на общежитието се изграждат също спортни площадки, перално отделение, помещения за надзорния и административния състав.

С капацитет от 9 места ще има и стая за интеграция и адаптацията на затворниците преди връщането им в обществото. Допълнително са отделени средства и за друго общежитие към Пловдивския затвор,  в чийто корпус също са планирани ремонтни дейности за подобряване на условията.

Ремонтните дейности са започнати поради многото оплаквания на лишените от свобода за състоянието на помещенията и подобряване на санитарно-битовите условия.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина