Пловдив

Нови камери за скорост ще следят пътната обстановка в Пловдив

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС от Пловдив Георги Георгиев и кметът Костадин Димитров са провели разговор с министъра на вътрешните работи, настоявайки за засилени мерки за контрол на нарушителите на пътя в Пловдив. В резултат на този разговор, от страна на МВР са поети два конкретни ангажимента:

  1. Осигуряване на 5 нови мобилни камери за контролните патрули на Пътна полиция, които ще бъдат доставени в рамките на новата обществена поръчка, вече обявена от ведомството.
  2. Засилено полицейско присъствие по основните булеварди в Пловдив с висока концентрация на пътно-транспортни произшествия (ПТП). Вътрешният министър потвърди, че това ще бъде организирано в най-кратки срокове.

Освен това, екипът на ГЕРБ е изготвил законодателни промени за затягане на контрола върху скоростта в населените места и даване на възможност на общините да инвестират средствата от глоби за модерни системи за контрол на пътя. Този законопроект е приоритет в мерките за пътна безопасност в програмата на ГЕРБ-СДС за работа в 50-то Народно събрание.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина