Пловдив

Нова детска градина откриха днес в Пловдивския квартал Тракия

Днес в район „Тракия“ в Пловдив беше открита нова детска градина. На церемонията по откриването присъстваха кметът на Пловдив Костадин Димитров, кметът на район „Тракия“ Георги Гатев и заместник-кметът по образование, бизнес развитие и европейски политики Владимир Темелков. Новото детско заведение е изградено по проект на Министерството на образованието и науката, като общата инвестиция възлиза на 4,7 милиона лева.

Четирите филиални групи на ДГ „Червената шапчица“ вече са преместени в новата сграда, а през есента ще бъде обявен нов прием за още четири групи. В момента детската градина има текущ прием за 101 места, като 47 от тях са за първа група, а 38 за втора група.

Георги Гатев заяви, че с откриването на тази детска градина район „Тракия“ вече е решил проблема с липсата на места в детските градини. Той изрази надежда, че с подкрепата на Костадин Димитров и Владимир Темелков ще се справят и с проблема с местата в детските ясли.

Кметът Костадин Димитров добави, че в район „Тракия“ всички детски градини вече са санирани и обновени. С новите 200 места, създадени в новата детска градина, проблемът с приема в детските градини е решен. Той също така обясни, че до края на годината ще бъдат открити още детски градини в Пловдив.

Строителят е изпълнил проекта в срок, като сградата е снабдена с проектори за топлене на вода на покрива. Финансирането на проекта включва 3 милиона лева от Министерството на образованието и науката и останалите средства от Община Пловдив.

Сградата е напълно завършена и обзаведена, осигурявайки необходимите условия за отглеждане и възпитание на деца до постъпването им в първи клас. Тя разполага с физкултурен салон, кухненски блок и осем отделни площадки за всяка от осемте групи деца. Управителят на фирмата-изпълнител Асен Соколов обясни, че строителството е продължило около две години и е завършено миналия септември, а след това е извършено обзавеждането. В момента в Пловдив се реновира и училище СУ „Константин Величков“ в район „Южен“.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина