България

Над 200 сигнала са подадени в София заради бурята която се изви вчера.

Красимир Димитров, директор на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община, съобщи, че обстановката се нормализира. Аварийните екипи са отводнили две детски градини, дом за възрастни хора, голям търговски обект и транспортен тунел. Общият брой на подадените сигнали е малко над 200, като на някои места водата се е оттеглила преди пристигането на екипите. Основната им задача е била да предотвратят заливането на Околовръстното на София и спирането на движението.

Нивото на някои реки се е покачило с 1,80 метра, но вече започва да спада. Няма големи човешки или материални щети. В квартал „Враждебна“ са евакуирани майка и дете заради опасност от наводнение на къщата им и гаража. Все още има завирявания в крайните квартали на София като Кривина, Враждебна, Казичене, Яна и Долни Богоров. Вчера екипите са евакуирали жена с дете във „Враждебна“ поради риск от наводнение.

Вечерта вчера мълния падна близо до 30-годишен мъж в квартал „Младост“ 1, който не е сериозно пострадал и е настанен в болница „Света Анна“. Няма опасност за живота му.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина