Пловдив

Над 1000 пациенти са използвали лекарите задържани в Пловдив за измамите си.

Документната измама, извършена от двамата пловдивски лекари, включваща около 1000 души, се разглежда като сериозен случай на финансово източване на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Според комисар Георги Боюклиев от отдел „Икономическа полиция“ към Областната дирекция на МВР в Пловдив, разследването е в ход и ще определи точния брой на фиктивните пациенти и общата сума на щетите.

Според Районната прокуратура в Пловдив, двамата лекари са обвиняеми за измама на стойност 12 900 лв. Един от тях, общопрактикуващ лекар, е насочвал пациенти към Медицински център, където се назначавали прегледи и процедури без реалното присъствие на пациентите. Управителят на центъра е отчитавал фиктивни дейности пред НЗОК, която изплащала съответните суми.

Разследването започнало след сигнал от пациент, който открил в досието си прегледи, които никога не са били извършени. Районната прокуратура подготвя искане за мярка за неотклонение „задържане под стража“ за обвиняемите. Наказанието за документна измама е от две до осем години лишаване от свобода.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина