България

Мъж убил жена край Троян ще лежи до живот в затвора.

Мъж ще изтърпи доживотна присъда след като е убил непозната жена преди осем години край Троян. Убиеца с инициали И. Ц. е признат за виновен за това, че на 10 януари 2016 г. в гориста местност край Троян умишлено умъртвил 59-годишната П.Г. от града.

След убийството жената била издирвана и в последствие обявена за общодържавно издирване. Останки от тялото ѝ били открити година и половина по-късно. При разследването станало ясно, че И. Ц. срещнал случайно 59-годишната жена, докато се разхождал в гористата местност, след което проявил насилие над нея и я убил. 

Мъжът е задържан за убийството през 2019 г. Още тогава окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков посочи, че няма връзка между жертвата и извършителя. Жената, прибирайки се от работа, е обичала да се разхожда в този район. Вълков каза още, че има категорични данни, че жената е била изнасилена, преди да бъде убита. 

Присъдата на Окръжния съд в Ловеч е влязла в сила, след като е потвърдена от Апелативен съд – Велико Търново, и от Върховен касационен съд, и е приведена в изпълнение.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина