България

Мъж преби приятелката си в Шуменско. Друг бе задържан за кражби!

На 11.03 в град Смядово е задържан 45-годишен мъж за упражнено насилие над жена с която живее на семейни начела. Той е нанесъл удари по главата на жената . По случая се води разследване.

Междувременно в Шумен, 19-годишен шуменец бил задържан в полицейския арест след като за по-малко от 24 часа извършил пет престъпления!

9-годишен шуменец бил задържан в полицейския арест след като за по-малко от 24 часа извършил пет престъпления. Той бил установен в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и осигуряване на обществения ред на територията на ОДМВР- Шумен. Хронологично, престъпната му дейност започнала от обект на ул.“ Строител“ в града. Младежът взломил стъклопакет на входна врата, проникнал в павилион за парични преводи и извършил кражба на лаптоп, 204 лотарийни билети и парична сума в размер на 175 лева. Проникнал в  двора на частна фирма в село Дибич и от паркиран лек автомобил Мини купър извършил кражба на мобилен телефон, собственост на 74-годишен мъж.  Върнал се отново в Шумен и проникнал в двор на ул.“ Индустриална“ в града, собственост на частна фирам, от където извършил кражба на газова бутилка с клапан и маркуч. В 09:24 часа вчера сутринта  36-годишен мъж от Шумен съобщил, че му е откраднат микробуса Мерцедес „Спринтер“ от ул.“ Владайско въстание“ в града при разтоварване на стока на търговски обект.  Автомобилът бил засечен от екипи на полицията. Спрян бил на бул.“ Мадара“ на паркинг срещу производствено предприятие. Зад волана бил 19-годишен мъж от Шумен. Изяснено било, че по време на движението си предизвикал три леки пътно-транспортни произшествия, като нанесъл щети по паркирани автомобили. Авторът на кражбата на автомобила бил неправоспособен, а след тест за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози е отчетена положителна на канабис проба. Дал е кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършените престъпления са образувани досъдебни производства. Работи се по изясняване на съпричастността му към извършена кражба на парична сума от вендинг машина на бул.“ Мадара“ в града.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина