Пловдив

Мъж от Куртово Конаре нападна полицай с резачка. Арестуваха го.

Случаят с 26-годишния Б.И., насочил моторна резачка към полицай и жители на пловдивското село Куртово Конаре, се развива в следствие на ескалирал спор между две групи от жители на селото, породен от пусната висока музика. На мястото на инцидента се събират около 30-40 души, които започват да се обиждат и да си хвърлят камъни. Обвиняемият Б.И. е ударен от един от хвърлените камъни, след което той се прибира до дома си, взима моторна резачка и тръгва срещу събраните хора, като им се заканва и използва обидни изрази.

Въпреки неколкократните разпореждания на полицейските служители да спре и остави резачката, Б.И. не се подчинява и дори се приближава към полицай и групата граждани зад него. Полицаят е принуден да произведе два предупредителни изстрела във въздуха със стоп патрони, преди Б.И. да се подчини и да остави моторната резачка. След като тръгва да се прибира, Б.И. е задържан по реда на Закона за МВР.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Пловдив, обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Деянието му е квалифицирано като престъпление по чл. 325 ал.2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, тъй като представлява непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, съпроводено със съпротива срещу орган на властта. Разследването по случая продължава.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина