Пловдив

„Мисия Лаута” събра рекорен брой доброволци за почистването на парка

Рекорден брой доброволци на различна възраст се включиха в четвъртото издание на „Мисия Лаута”. Сред тях бяха кметът на Пловдив Костадин Димитров,кметът на „Тракия” Георги Гатев, заместник-кметовете на Община Пловдив Иван Стоянов, Владимир Темелков, Савина Петкова, Николай Бухалов, председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, общински съветници, кметът на район „Източен” Емил Русинов, директорът на ОП „Градини и паркове” Антон Георгиев, ОП „Чистота”, ДФ „ Пловдив 112“,Аварийно спасяване „Пловдив“, ученици, деца, жители от всички райони на града, представители на украинската общност и спортисти от много клубове.

Стартът даде кметът на Пловдив Костадин Димитров, в чийто трети мандат  като кмет на „Тракия” започна инициативата  за почистване на един от най-големите паркове в града от паднали дървета и клони.

„Когато започнахме да възраждаме „Лаута” преди 12 години не мислех, че ще стане паркът ще стане любимо място на толкова много пловдивчани. Сега паркът има нужда от нашата помощ за разчистване на изсъхналата растителност. Благодаря на участниците и на всички, заели се с организацията на “Мисия Лаута”. Традицията продължава”, заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров.

Източник; Община Пловдив

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина