Пловдив

Миряни от цялата страна се стекоха в Бачковския манастир.

Миряни от цялата страна се включиха в тържественото литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица до местността Клувията. По традиция, на втория ден на Великден вярващите тръгнаха със светинята до мястото, където е открита в началото на ХVІІ век.

Според историята най-много чудеса са регистрирани през тези дни. Бог подкрепя всички, които му се молят и в светото Евангелие е записано „искайте и ще ви се даде, хлопайте и ще ви се отвори“, и към Бога можем да поискаме в молитва всяко добро за нашето спасение и да попросим за здраве, каза игуменът на светата обител. 

Историята предава, че всички чудеса, станали във времето, са действеното влияние на светата икона, на прекланящите се пред нея и участващи в молитвеното шествие, каза епископът.

Шествието с копието на иконата на Света Богородица започна с песнопения от манастирския храм и ще продължи през планината до църквата „Свети Архангели“, намираща се в Клувията. В храма в манастира остава оригиналът на светинята, където стотици миряни се молят за здраве и благоденствие. Късно следобед иконата ще бъде върната в манастира отново с песнопения и придружена от вярващите.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина