България

Малолетни деца потрошиха над 80 надгробни плочи в Нова Загора

Инцидентът е от Нова Загора, при който малолетни деца са поругали гробищата и са нанесли щети на около 85 паметни плочи, е събитие, което предизвиква сериозни въпроси относно надзора и грижите, които тези деца получават. Кметът на града, Галя Захариева, съобщава, че полицията е реагирала бързо и извършителите са установени и задържани веднага след инцидента.

Момчетата, на възраст между 9 и 11 години, са оставени без надзор, което е довело до тази вандалска проява. Сега социалните служби са помолени да се намесят, за да осигурят необходимия контрол и грижи за тези деца, както подчертава Захариева.

Инцидентът е станал след 17 часа на 28 юни, според информацията от Областната дирекция на МВР. Децата са били отведени в Районното управление на полицията в Нова Загора, където с тях е проведена беседа в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая. По случая е образувано досъдебно производство.

Този случай поставя акцент върху важността на родителския надзор и социалната грижа за децата, за да се предотвратят подобни инциденти в бъдеще. Също така подчертава нуждата от ефективна работа на социалните служби и други институции, които да осигурят подкрепа на децата и техните семейства в подобни ситуации.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина