България

Летищата в София, Варна и Бургас тържествено ще отбележат влизането на България в Шенген по въздух на 31 март

Летищата в София, Варна и Бургас тържествено ще отбележат влизането на България в Шенген по въздух на 31 март – неделя. Първите, които ще влязат в страната ни, без да подлежат на гранична паспортна проверка, ще са българи, кацащи на 31 март в 00.20 часа от Неапол.

На столичната аерогара тържественото отбелязване на влизането на България в Шенген ще бъде в 10.30 часа с посрещането на пристигащите от Берлин. С полета от германската столица символично ще бъде отворена границата на България и присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство.
На тържествената церемония са поканени представители на правителството в оставка: Николай Денков – премиер, Мария Габриел – вицепремиер и министър на външните работи, Георги Гвоздейков – министър на транспорта и съобщенията, Калин Стоянов – министър на вътрешните работи; Васил Терзиев – кмет на Столична община; Йорданка Чобанова – ръководител на Представителството на Европейската комисия в България;


На 31 март, в 10.30 часа, летище Варна също тържествено ще отбележи отпадането проверката за пристигащи и заминаващи от и до 27-те страни от Шенгенското пространство за свободно движение. Първите пристигащи на 31 март на летище Варна, които ще влязат в страната ни без паспортна проверка, ще бъдат от Берлин в 01.25 часа, а на летище Бургас – в 10.20 часа от Краков


От българските летища вече съобщиха, че всички физически и технически реорганизации на терминалите са вече завършени и тествани, а това ще позволи влизането в Шенген по въздух да е гладко и безпроблемно в последния ден на март.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина