Пловдив

Криминалните 24 часа в Пловдив.

Шофьор бе задържан след опит да подкупи пътни полицаи в с. Скутаре.  При работа по безопасност на движението, около 11.10 ч. вчера екип на сектор „Пътна полиция“ спрели за рутинна проверка лек автомобил „Хонда“ и установили, че свидетелството на водача за управление на моторно превозно средство е с изтекъл срок на валидност. За извършеното нарушение на Закона за движение по пътищата 69-годишният водач бил предупреден, че ще бъде санкциониран. Той обаче решил да осуети действията на униформените и оставил две банкноти по 50 лева на предния капак на служебния автомобил. Мъжът е задържан веднага и отведен в РУ Труд. Пристигнала на място дежурна оперативна група направила оглед и иззела парите. Срещу извършителя е образувано бързо производство, уведомена е Окръжна прокуратура – Пловдив.

Пловдивчанин бе задържан за незаконно притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси. При проверка вчера в дома му в ж.к. „Тракия“ полицаи от Пето РУ открили да се съхраняват без необходимите разрешителни документи пистолет, пушка, оптичен мерник, както и 740 патрона от различен калибър. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК.

Криминално проявен мъж бе задържан за неизпълнение на полицейско разпореждане в Пловдив. Около 20.40 ч. във вторник автопатрул от Шесто РУ опитали да спрат лек автомобил „Ауди“ в кв. „Изгрев“, като подали светлинен и звуков сигнал, но водачът продължил по пътя си, без да се съобрази с разпореждането на служителите. След кратко преследване автомобилът бил спрян, а 42-годишният мъж зад волана отказал да бъде тестван с техническо средство за алкохол. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 270, ал. 1 от НК.

Около 17.30 ч. вчера преди започването на футболната на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив полицейски служители установили 34-годишен жител на града да носи в себе си плик с 41 бр. пиротехнически изделия – факли. Оказало се, че мъжът има стари противообществени прояви по ЗООРПСМ, за това нарушение също му е съставен акт и му наложена забрана за посещения на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от една година и глоба в размер на 1000 лева.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина