Пловдив

Криминалните 24 часа в Пловдив

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Пловдив са регистрирани 17 престъпления, като 14 от тях са разкрити. Ето някои от основните случаи:

  1. Безакцизни цигари: Иззети са 8000 къса безакцизни цигари от частен адрес в Пловдив. Заподозрян за незаконното им притежание и съхранение е задържан и срещу него е започнато бързо производство по чл. 234, ал. 1 от НК в Четвърто РУ.
  2. Кражба от ресторант: Двама младежи, на 24 години и непълнолетен, са задържани за кражба на около 500 лева от ресторант в Пловдив. И двамата са добре познати на полицията, а по-младият е и осъждан. Работата по случая продължава и материалите ще бъдат внесени в районна прокуратура.
  3. Домова кражба: Служители от РУ-Труд са задържали 38-годишен мъж за кражба на два лаптопа и зарядно за акумулатор от къща в село Труд. Срещу него е започнато бързо производство.

Пътно-транспортни произшествия (ПТП)

  1. Катастрофа с дете: Дете е с леки наранявания след ПТП между Пловдив и Труд. При излизане от бензиностанция, лек автомобил „Хюндай“ с 30-годишна шофьорка отнел предимството на „Фиат“, управляван от 36-годишна жена. „Фиатът“ се преобърнал, а 7-годишно дете, пътуващо в него, е откарано за преглед в болница и освободено за домашно лечение. Дрегер тестовете на двете шофьорки са отрицателни.
  2. Катастрофа между Перущица и Йоаким Груево: 29-годишен мъж е в болница след като се преобърнал с автомобил „БМВ“. Колата излязла извън пътя, ударила се в дърво и се обърнала. Пробата му за алкохол е отрицателна.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина