Пловдив

Криминалните 24 часа в Пловдив. Сводка за изминалото денонощие.

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Пловдив са регистрирани 7 криминални престъпления, разкрити са 6.

Шофьор бе задържан за груба хулиганска проява в село Марково. Към 18.45 ч. в събота патрул на Първо РУ се отзовал на сигнал, че край група играещи деца на една от улиците с несъобразена скорост преминал лек автомобил „Опел“. На отправена забележка от възрастен очевидец на случилото се, мъжът зад волана реагирал с обиди и закани, след което потеглил с колата на високи обороти и превъртане на гуми. При последвалата проверка извършителят е установен на адрес в същото село. Спрямо него е взета 24-часова полицейска мярка, образувано е бързо производство за престъпление по чл. 325, ал. 3 от НК.

Служителите на реда в Стамболийски задържаха 18-годишен, причинил телесна повреда по хулигански подбуди на свой по-възрастен съсед. Сигналът за спречкването между двамата на улица в града е получен преди обед в събота. Заради получените наранявания в областта на лицето, на потърпевшия е оказана медицинска помощ. Нападналият го криминално проявен тийнейджър е отведен за едно денонощие в районното управление. Срещу него се води бързо производство по чл. 130, ал. 1, т. 12 от НК.

След активна работа разследващи от Второ РУ разкриха автор на три кражби на велосипеди в Пловдив. Сигналите са получени в края на март от собственици, които установили липсата на превозните си средства, паркирани на специално обособени стойки на различни адреси. При предприетите оперативни и издирвателни действия криминалистите влезли в дирите и заловили техен добър познайник, на 53 години. След доклад на събраните материали в Районна прокуратура – Пловдив, мъжът е привлечен като обвиняем и приведен в ареста за 72 часа.

20-годишен хасковлия бе задържан в момент на кражба от магазин в  Пловдив. Около 10.30 ч. от търговския обект в квартал „Изгрев“ било потърсено съдействие в полицията, след като младежът направил опит да излезе с неплатени 8 бутилки алкохол. На място пристигнал патрул на Шесто РУ, а проверката установила, че извършителят е с криминалистични регистрации и осъждан. С полицейска заповед е задържан за срок до 24 часа, образувано е бързо производство.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина