Пловдив

Криминалните 24 часа в Пловдив. Сводка за изминалото денонощие.

ОДМВР – Пловдив съобщава че за изминалото денонощие са регистрирани 17 криминални престъпления, разкрити са 16.

Бързо производство е започнато срещу жителка на Първомай за нерегламентирано разпространение на фалшиви маркови стоки. При проверка вчера в магазина й служителите на реда конфискували дрехи и чанти със знаци на известни търговски марки, придобити и изложени за продажба без съгласие на правопритежателите. С полицейска заповед жената е задържана за срок до 24 часа.

При специализирана операция за пресичане на престъпления с акцизи служители от Трето РУ иззели над 15 килограма нарязан тютюн и 400 къса цигари. Контрабандните стоки, разпределени в малки количества, били открити у четирима пешеходци и в автомобилите на трима водачи, засечени на ул. „Дилянка“ в Пловдив. В хода на акция с подобна насоченост колегите им от Карлово заловили мъж, който пренасял 1200 папироса без български бандерол. По всички случаи са започнати предварителни проверки за престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК.  

18-годишен пренощува в полицейския арест за шофиране след употреба на алкохол. Около 4.30 ч. вчера младият водач бил заловен зад волана на лек автомобил „Волво“ на ул. „Загоре“ в Пловдив от екип на Второ РУ. Проверката с дрегер отчела стойност над 1,9 промила и нарушителят бил отведен за едно денонощие в районното управление. Срещу него се води бързо производство.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина