Пловдив

Криминалните 24 часа в Пловдив. Сводка за изминалото денонощие.

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Пловдив са регистрирани 9 криминални престъпления, разкрити са 8.

Извършители на взломна домова кражба са разкрити след професионални действия на криминалисти от пловдивската дирекция на МВР. Усиленото разследване е проведено от началото на месеца по сигнал на тел. 112, че след разбиване на входна врата от апартамент в жк „Тракия“ била задигната голяма парична сума. По случая е образувано досъдебно производство в Пето РУ и предприети необходимите действия под надзора на Районна прокуратура – Пловдив. В хода на съвместната работа със служители от отдел „Криминална полиция“ са събрани доказателства, че съпричастни към посегателството са двама мъже, с криминалистични регистрации и осъждани. При спецакция миналата седмица те били задържани, а от ползвани адреси са иззети различни веществени доказателства по делото. Установен е и автомобилът, с който извършителите се придвижвали – обявен за международно издирване от друга европейска държава. С прокурорско постановление мъжете са привлечени като обвиняеми и приведени в ареста за срок до 72 часа.

Бързо производство е започнато срещу мъж, съхранявал в имота си в село Джурково незаконно оръжие и боеприпаси. При процесуално-следствени действия на адреса асеновградски полицаи иззели две пушки и два пистолета, както и множество патрони, без необходимите разрешителни документи. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа, а за случая – уведомена прокуратурата.

Две деца са заподозрени за кражба от пловдивски мол. Към 19.30 ч. вчера във Второ РУ постъпила информация, че момичета на 12 и 14 години били заловени при опит да напуснат спортен магазин със задигнати артикули за около 1000 лева. Работата по документиране на случая продължава съвместно с инспектор от Детска педагогическа стая. Предстои материалите от проверката да бъдат внесени в Районна прокуратура – Пловдив.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина