Пловдив

Криминалните 24 часа в Пловдив. Сводка за изминалото денонощие.

Четвърто РУ постъпил сигнал от гражданин, който станал свидетел как на ул. „Капитан Райчо“ в областния град момче ударило в лицето непознат минувач без видими причини. Пристигналият веднага на мястото полицейски екип установил, че извършителят е непълнолетен жител на Стамболийски. Потърпевшият от агресията му – 23-годишен чужденец, е настанен в болница за лечение. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 131, ал.1, т. 12 от НК.

На два сигнала за възникнали скарвания с пострадали участници реагирали в неделя служителите на реда. Около 7.30 ч. автопатрул на РУ-Първомай бил насочен към село Буково, където местен жител нанесъл побой с твърд предмет над свой по-възрастен съсед. След медицински преглед пострадалият е освободен за домашно лечение. Нападателят е задържан за срок до 24 часа, образувано е досъдебно производство по чл. 131, ал.1, т. 12 от НК. Същия ден в РУ-Труд постъпила информация от пловдивска болница, където помощ потърсил мъж от Съединение с порезна рана на едната ръка. При последвалите полицейски действия е изяснено, че нараняването получил при физическа саморазправа с негов родственик. По случая е започната проверка за престъпление по чл. 130, ал. 1 от НК.

На сигнал за нарушение на нощната тишина се отзовали в петък полицаи от Четвърто РУ в областния град. Около 22.30 ч. постъпило обаждане на тел. 112, че в парк на ул. „Родопи“ група пияни младежи вдигат силен шум и чупят градинска чешма. Установените на място пет момчета на възраст между 15 и 20 години са отведени в районното управление за снемане на обяснения. От самопризнанията на единия от пълнолетните станало ясно, че вандалската проява е негово дело. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 216 от НК. 

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина