Пловдив

Касиерка в банка присвоила 144 хиляди лева в Пловдив отива на съд.

52-годишна жена е обвинена в длъжностно присвояване на 144 хиляди лева от банка в Пловдив. Обвиняемата е работила като касиер от началото на 2020 г. до април тази година. Вътрешният одит, проведен от банката, разкрива липсата на средства, което води до образуване на досъдебно производство на 30 май тази година.

В резултат на разследването, множество свидетели са разпитани, а с предварително разрешение от Районен съд Пловдив и по искане на наблюдаващия прокурор, е извършено претърсване и изземване в жилището на обвиняемата. На място са намерени режещо устройство тип „гилотина“ и зелена хартия, използвана за окомплектоване на купюри. С помощта на тази хартия жената е създала „кукла“ – вместо реални пари, в касата са поставяни нарязани зелени хартии с банкнота отгоре, за да се прикрие кражбата.

Спрямо жената е наложена мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева. В момента се извършват действия по разследването. До момента обвиняемата е възстановила 20 000 лева от присвоените средства.

Тази новина напомня за подобен случай от август миналата година, когато столични полицаи задържаха 25-годишен банков служител, откраднал 500 000 лева чрез фалшиви платежни нареждания от името на клиенти. Мъжът е опитал да напусне страната преди да бъде арестуван.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина