Свят

Издирват Ружа Игнатова в Атина след сигнал

Ружа Игнатова, известна като „кралицата на криптовалутата,“ е обект на интензивно издирване в Гърция, след като САЩ обявиха награда от 5 милиона долара за нейното откриване. Медиите в Гърция съобщават, че тя вероятно се укрива в Атина, като подчертават, че наградата предполага наличието на информация, че Игнатова е все още жива.

Ружа Игнатова е обвинена в участие в една от най-големите финансови пирамиди в света, свързана с измами чрез криптовалути. Тя е издирвана от ФБР и други международни агенции поради създаването на схемата OneCoin, която измами милиони хора по света. Медиите разказват подробно за нейната дейност, включително връзките й с грък, ръководил разпространението на наркотици на Балканите.

Спекулира се, че Игнатова е сменила самоличността си и е претърпяла няколко пластични операции, за да избегне разпознаването. Това прави задачата по нейното откриване още по-трудна. Вероятността тя да се укрива в малки и познати общности като островите е малка, поради риска от разпознаване. Атина, като голям и анонимен град, е по-вероятното място за нейното укриване, особено след като тя изчезва там преди пет години.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина