БългарияПловдив

Зов за помощ: ❤️🙏 Историята на Ради от град Първомай:Зов за помощ: ❤️🙏

Роден е на 05.04.2021г. На 4 месеца разбираме, че детето ни има някакъв проблем – тялото му е отпуснато и не реагира на звуци. Посетихме невролог, който ни хоспитализира в детска неврология в Пловдив и „ходенето по мъките “ започна.

Ради беше с цитомегаловирусна инфекция, в следствие на която има деформации на мозъка, мускулна хипотония с атаксия и глухота. Лекувахме вируса, направихме още много изследвания – генетични и метаболитни. Започна физиотерапия веднага. Сега е на 3г и проходи, но трябват още много упражнения.
През 2022г направихме кохлеарна имплантация на дясното уше, 2023та оперираха и лявото.. Ради трябва да посещава сурдопедагог (специалист за слухопротезирани деца), за да може да се „научи“ да чува и общува с другите. Посещаваме и психолог, понеже имаше дефицит на вниманието, концентрацията и нужда от сензорна интеграция. Рехабилитациите ще продължават доста години и са свързани с всекидневно пътуване до Пловдив, понеже в нашия град няма специалисти за неговите нужди.
Процесорите (външната част на импланта) работят с батерии, които се сменят през 2 дни. Вече се налагат и резервни части за поддръжката им, а преди 2 дни хвърли единия със сила и го счупи, в следствие на което не работи и през седмицата предстои поредния ремонт. Ако случайно (пази Боже) изгубим процесор, цената му е 12 000лв., а всеки един ден без да чува го връща назад!
Всички тези разходи са доста скъпи и непосилни за нашето семейство.

Благодарни сме на нашите близки и приятели, които помагат с каквото могат, благодарим за подкрепата и за това, че са до нас! До сега се справяхме сами, но вече имаме нужда и от вашата помощ! Ако някой се съмнява в достоверността, в групата има епикриза и други документи. ❤️ Моля, който няма възможност да ни помогне финансово, да споделя поста, за да може да достигне до повече хора!

Добри хора, който има възможност и желае да помогне, може да го направи чрез:

🍀 Дарителска сметка на ДСК: IBAN: BG02STSA93000030675334 Радослав Атанасов Михайлов

🍀 PayPal: RADOSLAV MIHAYLOV

🍀REVOLUT: 0894391217

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина