БългарияСпорт

Златното момиче Стилияна Николова

България продължава да затвърждава своята доминация в световната художествена гимнастика благодарение на изключителните успехи на Боряна Калейн и Стилияна Николова. Тези две гимнастички не само доминираха в състезанията на Световната купа и Европейското първенство, но и затвърдиха позицията на българския отбор като основен претендент за олимпийските медали в Париж 2024.

Боряна Калейн показа своя талант и решителност, като спечели многобоя на Световната купа в София, демонстрирайки изключителни умения и стабилност на всички уреди. Нейният успех на този престижен турнир подчерта значението на подготовката и усилията, вложени в тренировъчния процес.

Стилияна Николова, следвайки стъпките на своята съотборничка, направи своето впечатляващо изявление на Европейското първенство в Будапеща, където спечели златния медал. Това е първата й голяма титла при жените и тя успя да постигне това в изключително силна конкуренция, включваща бившата европейска шампионка Дария Атаманов, световната шампионка София Рафаели и Дария Варфоломеев. Николова демонстрира невероятна прецизност и артистичност, като събра общ резултат от 143,750 точки, включително най-високата оценка на първенството – 37,200 точки за изпълнението си с топка.

Тези успехи не само подчертават индивидуалните качества на Калейн и Николова, но и отразяват силната школа на българската художествена гимнастика, която продължава да произвежда таланти на световно ниво. С поглед към Олимпийските игри в Париж, очакванията към тези две гимнастички са високи, и те имат всички шансове да се борят за най-престижните медали.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина