Спорт

Заради футболната среща между ЦСКА и Левски от СДВР затягат мерките

СДВР ще затегне още повече мерките за предстоящата футболна среща между ПФК „ЦСКА – София“ и ПФК „Левски“ на 27 април на Национален стадион „Васил Левски“.

Освен затягане на мерките, и буферните зони ще са по-големи, няма да бъдат допуснати винили, които са леснозапалими. Забраняват се ракети и пиротехнически изделия, които могат да причинят животозастрашаващи състояния.

Също така засилено полицейско присъствие ще има в центъра и в крайните квартали на София, като най голямо ще е около стадиона. Пропускателният режим ще бъде осъществяван на етапи: на първия кръг, около спортното съоръжение, проверки ще извършва полицията, а на втория – охранителните фирми, ангажирани от домакините.

Ще бъдат използвани и дронове по време на срещата с оглед установяване на извършители на противообществени прояви, като те ще бъдат задържани или непосредствено след деянието, или след срещата. СДВР призовава футболните фенове да подкрепят отборите си, но без да подлагат на риск себе си и останалите на стадиона.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина