Пловдив

Започва  кампанията „Фестивално лято Пловдив 2024“ организирано от Фондация „Пловдив 2019“ и Община Пловдив 

Фондация „Пловдив 2019“ отново ще представи акценти от най-големите фестивали и събития в Пловдив до края на септември, което ще превърне града в притегателна точка за изкуство и културен туризъм. През лятото на 2024 г. Пловдив отново ще бъде фестивалната столица на България, с най-мащабните за страната инвестиции в култура. В програмата са включени 18 значими събития и фестивали, станали емблематични за града като Европейска столица на културата.

Календарът започна през май с международния фестивал One Dance Festival, който представи свои копродукции с водещи имена на съвременния танц в Европа. В края на същия месец се състоя музикалният уикенд на шоукейс конференцията SPIKE с участници и публика от цял свят. Съвсем скоро на сцената на Античен театър Пловдив ще се проведе годишният концерт на Соня Йончева и операта „Тоска“.

Програмата продължава през юни с концерт на Марио Бионди и началото на знаковия фестивал на „Държавна Опера – Пловдив“ – Opera Open, който отбелязва своята 70-годишнина. По същото време ще се проведе Plovdiv House Festival за електронна музика на хълма Бунарджика, а на Стадион Пловдив ще се състоят два фестивални дни от второто издание на „Франкофоли“ в града.

През юли се завръща Hills of Rock с три дни, а Международният фолклорен фестивал ще продължи до началото на август. В първите дни на август очакваме лятното издание на Пловдив Джаз Фест и концертът на Gypsy Kings. Лятото в Пловдив ще продължи и през септември с честването на 10 години от избора на града за Европейска столица на културата. През септември ще отбележим и 10 години от фестивала Shake That Хълм, премиера от Драматичен театър – Пловдив, рок и метъл фестивала Music of Ages и фестивала „Улица Станционна“ на ул. „Иван Вазов“.

Кампанията „Фестивално Лято Пловдив 2024“ се провежда за втора година, като визуалната идентичност на материалите е дело на студио „Пункт“. На сайта на „Пловдив 2019“ има специална страница, която предоставя лесен и интерактивен достъп до всички големи събития, подкрепени от фондацията.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина