БългарияКриминални

Задържаха 18-годишен младеж от Попово за стрелба от автомобил по пешеходци в Разград

Младеж на 18-годишна възраст е задържан за стрелба от автомобил по пешеходци. Случаят е от 29 март, когато това е станало около 22:50 ч. на кръстовището между улиците „Дунав“ и „Васил Левски“ в Разград, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева.

Докато двама младежи – на 17 и 19 г., пресичали на пешеходна пътека, до тях спира сив на цвят „Мерцедес“ и през отворено стъкло водачът произвежда изстрел с пистолет, без да ги нарани. Сигналът за инцидента е подаден в полицията на 30 март. При извършения оглед на местопроизшествието е намерена гилза от газово оръжие. По случая е започнато разследване. В хода на предприетите действия е установено, че извършител на деянието е 18-годишен младеж от Попово. 

След поискано съдействие от Областната дирекция на МВР в Разград младежът е задържан от служители на Районното управление в Попово в управлявания от него „Мерцедес“, собственост на 27-годишния му брат. В колата е открит и газов пистолет, марка „Зораки“. Извършителят е задържан за срок до 24 часа и приведен в Районното управление в Разград, посочи Георгиева. За БТА тя съобщи, че младежът е от поповското село Садина. По думите ѝ изключително много време и усилия е отнело на полицията да го открие. Той е установен снощи със съдействието на полицията в Попово. Пистолетът е на младежа, той е законно притежаван, каза говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград. 

Източник; БТА

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина