България

Задържаният в Дания Рангел Бизюрев бе върнат у нас снощи с полет през Мюнхен

Задържаният в Дания Рангел Бизюрев бе върнат у нас снощи с полет през Мюнхен. Това става ясно от съобщение и видео на МВР, с които ведомството информира, че 30-годишен български гражданин е предаден на съдебни охранители от гранични полицаи на софийското летище.

На граничния пункт е  установена самоличността на задържания и е извършена справка в автоматизираните информационни системи на МВР. Бизюрев е обвинен задочно за инцидента в с. Цалапица.

След повдигане на обвинението мъжът бе обявен чрез Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ за издирване в Шенгенската информационна система и на 29 ноември 2023 година бе установен и задържан на територията на Кралство Дания. Предаването му на България е извършено след  решение на две съдебни инстанции – на Градски и на Върховен съд, като решението на Върховния съд е окончателно.

Вчера министърът на вътрешните работи Калин Стоянов разговаря с майката на убития в Цалапица Димитър Малинов. За разговора съобщава Стоянов със статус в профила си във „Фейсбук“.

В разговора с Атанаска Бакалова Стоянов я е информирал за всички действия, които МВР предприе, за да може тази вечер Бизюрев да бъде конвоиран в България с полет през Мюнхен.

Източник; БТА

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина