България

Жълт код за горещини в цялата страна. Предупреждение за опасни горещини.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение от първа степен – жълт код, за горещо време в цялата страна за днес. Очакват се максимални температури между 34 и 39 градуса, като по-ниски стойности ще се наблюдават по Черноморието, където температурите ще достигнат до 28-31 градуса. В София максималната температура ще е около 34 градуса.

През деня ще бъде предимно слънчево, с незначителна купеста облачност след обяд над северните и планинските райони. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток, а в планините временно ще бъде силен. В планините максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28 градуса, а на 2000 метра – около 20 градуса. По Черноморието морската вода ще бъде с температура между 21 и 24 градуса, а вълнението на морето ще е слабо – 1-2 бала.

В София слънцето изгря в 5:48 и ще залезе в 21:08, като продължителността на деня е 15 часа и 20 минути. Луната е във фаза три дни преди пълнолуние, а астрономическото лято настъпва днес в 23:50. НИМХ вече е издал предупреждение от първа степен – жълт код, за горещо време и за 21 юни, с максимални температури до 35-38 градуса за по-голямата част от страната.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина