България

Жена от Разград намери сак с 20 хиляди лева. Предаде ги в полицията

Историята за Джеврие Мехмед е впечатляващ пример за честност и морал. Тази жена, която работи на минимална работна заплата в сметопочистващата фирма в Разград, е открила сак с почти 20 хиляди лева и го е предала на полицията, вместо да се възползва от находката. Сумата и вещите са върнати на собственичката им, 84-годишна жена, която вероятно е била много притеснена от загубата.

Нейното благородно действие е било публично признато и възнаградено от местната управа. Джеврие е получила грамота, ваучер и плакет със символа на Разград – Златния пегас. Кметът на града, Добрин Добрев, изрази своята гордост и признателност за честността и добродетелността на Джеврие, като подчерта колко важна е нейната работа и колко трудни условия има тя и нейните колеги.

Историята на Джеврие е вдъхновение за всички граждани да постъпват почтено и честно, дори и в най-трудните ситуации. Нейната постъпка показва, че дори и хората с най-скромни възможности могат да демонстрират високи морални ценности и да бъдат пример за обществото.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина