България

Ето го машиниста отрязал спирачните маркучи на влака

Случаят с машиниста Никола Георгиев, който умишлено е повредил локомотива в Лом, предизвиква сериозни въпроси за безопасността и вътрешните проблеми в БДЖ. Според думите на Георгиев, той е действал в отчаян опит да обърне внимание на нарушенията, които твърди, че негови колеги извършват, като оставят локомотивите без надзор. Тези действия включват срязване на спирачните маркучи и счупване на предното стъкло на машината.

Въпреки че Георгиев твърди, че не е искал да причини вреда и че е бил сигурен, че влакът няма да потегли, действията му представляват сериозно нарушение на правилата за безопасност и могат да имат тежки последици. Инцидентът е категоризиран като „тероризъм“ от БДЖ, а прокуратурата вече е започнала разследване.

Георгиев обяснява, че не е подавал официални жалби поради страх от репресии, ако се окаже, че тези, срещу които се оплаква, са защитени от ръководството. Той се извинява за действията си и изразява съжаление, но подчертава, че е бил воден от желание да привлече вниманието към сериозни проблеми в работната си среда.

Този случай подчертава необходимостта от по-строг контрол и прозрачност в железопътния сектор, както и от създаване на механизми, които позволяват на служителите да сигнализират за нарушения без страх от репресии.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина