Пловдив

Днес се гледа делото за убийството на Митко от Цалапица. Близките протестират пред съда в Пловдив

Протестът пред Съдебната палата в Пловдив тази сутрин е силно емоционален, тъй като близки, роднини и приятели на убития Димитър Малинов от с. Цалапица изразяват своето недоволство и настояват за справедливост. Основното им искане е всички замесени в убийството да бъдат съдени пред Окръжен съд, а не само основният обвиняем Рангел Бизюрев.

Майката на Димитър, Атанаска Бакалова, подчертава, че съучастниците на Бизюрев са обвинени в лично укривателство и техните дела се разглеждат в Районен съд, което тя счита за недостатъчно тежко наказание. Тя настоява тези дела да бъдат приобщени към делото за убийство, за да се гарантира пълна справедливост.

Въпросът за евентуалната употреба на наркотици от страна на Димитър е също повдигнат по време на заседанието, но близките му категорично отричат той да е използвал наркотични вещества, посочвайки, че тестовете му за последните шест месеца са чисти.

Рангел Бизюрев, който е обвинен в умишлено убийство с особена жестокост, беше издирван и задържан в Кралство Дания, след което предаден на съдебните власти в България. Този случай предизвиква силни емоции и обществено внимание, тъй като близките на жертвата търсят справедливост и адекватни наказания за всички замесени.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина