БългарияСвят

Днес обявяват присъдите на Българите ощетили с 54 милиона паунда Британската хазна

Петимата български граждани, признати за виновни за една от най-големите измами със социални помощи във Великобритания, са получили присъдите си от съд в Лондон. Престъпната им схема е функционирала близо пет години преди да бъдат арестувани през май 2021 г. При претърсване на домовете им, полицията е открила 750 000 паунда в куфари и чанти, както и голямо количество фалшиви финансови документи.

Гюнеш Али, Галина Николова, Стоян Стоянов, Цветка Тодорова и Патриция Панева са откраднали почти 54 милиона паунда от британската хазна чрез над 6000 фалшиви молби за социални плащания, използвайки подправени договори за работа и наеми. Един от уличаващите доказателства е клип, намерен на едно от 900-те цифрови устройства, използвани за измамата, на който се вижда как те обсипват апартамент със стотици банкноти от по 20 паунда.

Тази мащабна измама е нанесла сериозни щети на британската система за социални помощи, подчертавайки необходимостта от по-строги мерки за предотвратяване на подобни престъпления в бъдеще. Присъдите, обявени от съда, са пример за сериозността, с която британските власти се отнасят към измамите със социални помощи и подчертават решимостта им да преследват и наказват виновните за такива престъпления.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина