България

Днес започва голямото завръщане от празниците.

След серията почивни дни, които се превърнаха в седмична ваканция за най-малките и отпуска за най-големите, интензивен  трафик се очаква към София и другите големи градове в последния почивен ден. Продължават и проверките на „Пътна полиция“. Общо над 8000 служители участват в акциите по празниците. Най-натоварени ще бъдат маршрутите по магистралите, както и към граничните пунктове – най-вече от Гърция и Турция.

Трафикът е интензивен нa граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Русе“ на границата с Румъния на изход за леки автомобили, както и на пунктовете на границата с Гърция „Маказа“ и „Кулата“ на вход за леки автомобили.


През граничните пунктове на границата с Гърция „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси. На границите със Сърбия, Северна Македония и Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина