Пловдив

Два инцидента с пешеходци за ден в Пловдив.

Възрастна жена пострада при катастрофа вчера в ж.к. „Христо Смирненски“ в Пловдив. Към 13.40 ч. екип на сектор „Пътна полиция“ бил насочен към ул. „Хаджи Димитър“, където пресичаща 63-годишна жена била ударена от лек автомобил „Дачия“. След медицински преглед, тя е освободена за домашно лечение. Водачът на колата, на 81 години, е изпробван с техническо средство за употреба на алкохол, пробата е отрицателна. Случаят е отработен по административен ред.

Двадесет минути по-рано бил получен сигнал за пътен инцидент на кръстовището между бул. „Копривщица“ и ул. „Севастопол“. По първоначални данни, лек автомобил „Фолксваген“ не спазва необходимата дистанция и блъска спиращия пред него лек автомобил „Тойота“, който удря две момичета на 13 г., пресичащи на пешеходна пътека.

В следствие на удара леко са пострадали водачката на ударената кола и двете пешеходки. След преглед от медицински екип на място, са освободени с леки натъртвания. Няма данни за употреба на алкохол от страна на виновния водач. И този случай е обработен по административен ред. 

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина