Пловдив

Два инцидента с мотористи в Пловдивско през уикенда.

През последните дни в района на Пловдив са станали две значими пътно-транспортни произшествия, които в момента са обект на разследване.

Първи инцидент:
Минути след полунощ в събота, екип на сектор „Пътна полиция“ бил изпратен на сигнал за пострадал пешеходец в района на тунела на бул. „Цар Борис III Обединител“ в Пловдив. На място полицаите установили, че 21-годишен младеж, който неправилно пресичал пътното платно, бил ударен от мотоциклет, управляван от 32-годишен водач. Дрегерът показал над 1,7 промила алкохол в кръвта на пострадалия, който е настанен в болница със счупен крак. Пробата на моториста за алкохол е отрицателна. Причините и обстоятелствата около катастрофата се разследват в рамките на досъдебно производство.

Втори инцидент:
Вчера, около 13:30 ч., в РУ-Труд е получен сигнал за пътно произшествие между селата Бенковски и Царацово. При инцидента пострадали 25-годишен моторист и неговата спътничка, които са в болница. Според предварителната информация, автобус, управляван от 69-годишен водач, извършващ ляв завой, е отнел предимството на мотоциклета „Хонда“. Резултатите от проверката за употреба на алкохол и наркотици на шофьора на автобуса са отрицателни. От моториста е взета кръвна проба за химически анализ. По случая също се води досъдебно производство.

И двете произшествия са в процес на разследване, като се събират допълнителни доказателства и се изясняват обстоятелствата около инцидентите.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина