Пловдив

Двамата младежи ранени в катастрофата в Пловдив вече вън от опасност, тежко остава състоянието на пожарникаря.

Вече вън от опасност е животът на 22-годишните тийнейджъри, които пострадаха при тежката катастрофа в Пловдив. Благодарение на професионалните действия на лекарите от Университетската болница „Свети Георги” рискът за тях е преминал, но те ще останат за лечение в болничното заведение.

Тежко обаче остава състоянието на пожарникаря, върху когото падна дърво по време на спасителната акция. По спешност той е преместен от Клиниката по травматология в реанимацията на лечебното заведение, като неговото състояние е стабилно, но тежко заради множеството фрактури.

В самата сутрин на катастрофата настилката на правия булевард „Руски” била мокра след обилен дъжд. Охранителни камери са запечатали скоростта, с която са хвърчали частите от ударените дървета в първите секунди след катастрофата.

„Гумите не са били изобщо подходящи за дадените условия. Момчето е било неподготвено за тази скорост. Проблем в този район се оказва и самото кръстовище преди мястото на удара защото не позволява добра видимост а при висока скорост е фатално дори и за други участници в движението.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина