Пловдив

Дадоха старт на кампанията „Пловдив-град на доброто“ за 14-та поредна година

Кампанията „Пловдив – град на доброто“, която се провежда за 14-а поредна година, бе официално открита от кмета на Пловдив, Костадин Димитров, на площада пред Община Пловдив. Тази инициатива има за цел да отличи добрите хора, които безкористно помагат на нуждаещи се и се ангажират с обществени каузи.

В рамките на три седмици всеки пловдивчанин ще има възможността да номинира „Най-добрия човек“, а избрано жури ще определи кои от номинираните заслужават да бъдат наградени. Кметът Димитров подчерта значението на инициативата, която насочва вниманието към хората, извършващи добрини, и изрази увереност, че тези личности служат за пример, който трябва да се следва и популяризира. Той обеща, че Общината ще продължава да подкрепя кампанията, за да се даде повече гласност на добрите примери и дела.

Номинациите ще се събират на площада пред Общината от ученици на Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника. С всяка изминала година броят на номинациите се увеличава, което показва, че доброто е заразно и има потенциал да промени хората. Пловдив вече започва да обръща внимание на добрите постъпки, и има нужда от това.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина