Свят

Германия се подготвя за евентуална война с Русия

Германското правителство е разработило военен план в случай на евентуален конфликт с Русия, според информация, която се позовава на официален документ. В този план са включени няколко ключови мерки:

  1. Прехвърляне на войски: Германските войски ще бъдат разположени на източния фланг на НАТО.
  2. Бомбоубежища: Мазета, подземни паркинги и метростанции ще бъдат превърнати в бомбоубежища.
  3. Евакуация: Планира се спешна евакуация на населението от определени райони.
  4. Подготовка на здравни заведения: Здравните заведения ще бъдат подготвени за внезапен приток на голям брой пациенти за продължителен период от време.
  5. Връщане на задължителната военна служба: Задължителната военна служба, премахната през 2011 г., може да бъде възстановена. Това означава, че гражданите могат да бъдат призвани в армията по всяко време.
  6. Принудителна трудова заетост: Германската служба по заетостта може да изиска от възрастни да работят в определени области, като например медицински сестри, в пощите или в пекарни.
  7. Управление на доставки на храни: В случай на война Германия може да се изправи пред криза в доставките на храни. Затова правителството ще съхранява пшеница, ръж и овес на тайни места и ще създаде резерв от ориз и варива за снабдяване на населението, особено в градските центрове. Предвижда се хората да получават по един топъл обяд на ден.

На 5 юни германският министър на отбраната Борис Писториус заяви, че до 2029 г. страната трябва да бъде в състояние на пълна готовност за евентуална война и призова за връщане на задължителната военна служба. Той също така отбеляза необходимостта Германия да продължи да подкрепя Украйна, като изтъкна, че победата на Москва във военния конфликт ще струва на Берлин повече от финансирането на Киев.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина