Пловдив

В Пловдив само за седмица, 6800 електронни фиша за превишена скорост

В периода от 1 до 8 юли пловдивската полиция е провела превантивна акция за контрол на скоростта с използването на всички налични стационарни и мобилни камери. Специализирани екипи са позиционирали тези технически средства както по автомагистрала „Тракия“ и големите пътни артерии, така и в населени места с висока концентрация на катастрофи.

В хода на тази акция, служителите на „Пътна полиция“ са използвали пет специализирани уреда и са регистрирали общо 5631 нарушения на скоростните режими. Допълнително, служители от Първо РУ, Асеновград, Карлово, Първомай, Труд и Хисаря са регистрирали още 1190 нарушения.

Камерите, използвани за контрола, са с висока разделителна способност, което им позволява да наблюдават движението в повече от едно платно и в противоположни посоки. Те могат точно да разчитат регистрационните табели на превозни средства по всяко време на денонощието и да идентифицират вида, класата, скоростта и позицията на превозните средства. Нарушенията се предават чрез защитена мобилна връзка към Единния център за обработка на нарушенията в МВР, където се изготвят електронни фишове за съответните водачи.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина