Пловдив

В Пловдив. Осем водачи в ареста за алкохол и наркотици през уикенда.

Осем водачи попаднаха в полицейския арест през последните три денонощия. По време на осъществения пътен контрол петима от нарушителите са били засечени в Пловдив, а останалите трима – в близки населени места.

Проверките са извършени от екипи на сектор „Пътна полиция“, Първо и Шесто районни управления и колегите им от Асеновград, Стамболийски и Труд. Мъртво пиян шофьор е заловен от пътни полицаи на бул. „Княгиня Мария Луиза“ в областния град. При изпробването му с дрегер е отчетен резултат над 3 промила. Мъжът отказал да бъде тестван за употреба на наркотични вещества, а също и да даде кръв за химически анализ. С полицейска заповед е задържан за едно денонощие в рамките на започнато бързо производство.

Подобни полицейски действия последвали и спрямо други петима мъже, седнали зад волана под въздействие на  спиртни напитки над допустимите стойности. Те са установени на бул. „Васил Априлов“, бул. „Санкт Петербург“, ул. „Скопие“ и в квартал „Столипиново“, както и в село Боянци. Междувременно в Манолско Конаре униформени засекли неправоспособен водач на електрически скутер, чиято алкохолна проба също била положителна – над 2,5 промила. С отнето свидетелство за правоуправление след наложено административно наказание бил и шофьор на автомобил, проверен от служителите на реда в Перущица.

При ПТП Моторист бе ранен при катастрофа в Пловдив. Около 12.20 ч. в събота екип на сектор „Пътна полиция“ бил изпратен към кръстовище между ул. „Ясна поляна“ и ул. „Тургениев“, където лек автомобил „Ситроен“ предприел ляв завой и отнел предимството на попътно движещ се мотоциклет „Ямаха“. След оказана медицинска помощ, 65-годишният водач на мотора е освободен за домашно лечение. Колата управлявал мъж на 73 години. Алкохолните проби и на двамата са отрицателни.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина