Пловдив

В Пловдив „копърки“ продължават да лъжат Пловдивчани и гости на града с нереални суми за таксиметрови услуги

За високи сметки на таксиметрови услуги в Пловдив се оплакват в социалните мрежи Пловдивчани. Те са възмутени как се качват в такси и ги карат да заплатят сума нереална за маршрута който са изминали. Водачите на таксиметровите автомобили не издават касови бележки държат се арогантно и по някога дори грубо.

Това е проблем който не е от вчера и постоянно има някой който ще се оплаква от високата цена която е трябвало да заплати. Така наречените „копърки“ обикновенно стоят пред гари, автогари и болници. През почивните дни дебнат и по центъра където чакат своите клиенти. Два случая от последните дни за високи цени са публикувани в Пловдивски групи на социалната мрежа фейсбук. Потърпевшите са успели да снимат и автомобилите на водачите.


При първия случай жена която ще цитираме без редакторска намеса,

Здравейте, пиша със сигнал за абсолютно некоректен таксиметров шофьор. Кара на ужасно висока тарифа, въпреки, че на предното стъкло е отбелязано 1.10 на км. Колата мръсна, седалките скъсани, мирише неприятно.
От спирката на Тримонциум до гара Филипово ми поиска 34 лева. Пътувахме около 12-15 минути. Останах втрещена, тъй като по същия маршрут по- рано друг таксиметров шофьор ми взема само 9 лева?
С усмивка ми обясни, че горивото е увеличено и на светофарите е имало изчакване, а другите таксита били електрички.
Казах, че няма да му дам толкова пари и предложих да звънна на полицията,
след което ми поиска 25лева.
Оставих 20 лева и тръгнах. Никаква бележка.
Не съм от Пловдив, и се надявам този пост да е в полза на някой.
Бъдете здрави.

При другия случай описанието е доста кратко но е показателно за маршрута и сумата която е заплатил въпросния клиент на „копърката“.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина