Свят

В Калифорния избраха най-грозното куче за 2024 г.

Пекинезът Уайлд Танг спечели титлата за най-грозното куче в света за 2024 г., в състезание, проведено в калифорнийския град Петалума. Уайлд Танг, от Орегон, участва за пети път и този път най-накрая спечели. Неговият особен външен вид е резултат от тежко инфекциозно заболяване в ранна възраст, което е забавило и в крайна сметка спряло растежа на зъбите му, оставяйки го с постоянно изплезен език и странна походка поради засегнати мускули.

Наградата за първото място включва 5000 долара и участие в телевизионно шоу на NBC за Уайлд Танг и неговата собственичка Ан Левис. Второто място и награда от 3000 долара бяха присъдени на 14-годишния мопс Рим, който използва протеза с колела за придвижване. Рим участва за първи път в състезанието. Третото място зае 14-годишната Дейзи Мей, която е бивше улично куче и сега е осиновена. Тя е загубила зрението си и всичките си зъби, а нейната собственичка Елизабет Уайтхаус сподели, че не е очаквала кучето й да бъде сред призьорите.

Конкурсът за най-грозното куче в света се провежда вече почти 50 години и подчертава уникалността и специалността на всяко куче, както и значението на осиновяването на животни.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина