Свят

В Гърция налагат жестоки правила за телефоните в училище.

Ученици, които публикуват видеоклипове в социалните мрежи и подиграващи се на съучениците си по време на учебните часове, ще бъдат наказвани с изключване от училище, това е най-тежкото наказание, предвидено в наказателния кодекс на МОН, като целта е да се наложи забраната за мобилни телефони в гръцките училища.

Наличието на мобилен телефон в класната стая или наоколо разсейва ученика, категорични са от министерството. Освен това се превръща в основно средство за дигитален училищен тормоз.

Учениците ще бъдат задължени да предават устройствата в училище ежедневно в началото на учебните занятия. Ако в ученик бъде открит мобилен си телефон в класната стая, ще бъде отстраняван от час, а в случай на рецидив – за един ден.

Забраната учениците да носят мобилните телефони със себе си през цялото учебно време се счита за наложителна, тъй като е често срещано явление децата да публикуват видеоклипове на свои съученици в социалните мрежи, за да им се подиграват.

Наказанието ще се налага автоматично на ученика от момента, в който публикува в социалните мрежи видео клипове от училището, а в случай на публикуване на лични данни на друг ученик без негово съгласие, той ще бъде наказан с промяна на училището или изключван.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина