България

В Бургас три деца се нуждаят от огромно количество кръв която да им бъде прелята.

Призив за кръводаряване за деца в УМБАЛ-Бургас

Три деца, настанени в Университетската болница за активно лечение (УМБАЛ) в Бургас, спешно се нуждаят от кръвопреливане. Едното от децата е на 4 години, а другите две са в тинейджърска възраст. Кръвопреливането е необходимо поради заболявания и предстоящи операции, а не в резултат на инциденти.

Организация и осигуряване на кръв

Отделението по трансфузионна хематология на болницата е успяло да осигури нужните количества кръв както от собствените запаси, така и от кръвните центрове в Пловдив и Стара Загора. Снабдяването вече е започнало и ще продължи през уикенда.

Призив към кръводарителите

УМБАЛ-Бургас призовава всеки, който има възможност, да дари кръв за нуждаещите се деца. Кръводарителите ще бъдат очаквани в понеделник, 10 юни, в 8:00 ч. в Отделението по трансфузионна хематология, което се намира зад Първа поликлиника.

Причини за забавяне на кръводаряването през уикенда

Болницата обяснява, че през събота и неделя кръвните центрове в страната не обработват взетата кръв. Затова акцията по кръводаряване е насрочена за понеделник. Взетата кръв в Бургас ще бъде изпратена в Стара Загора за изследвания и преработка и ще се върне като готов продукт след няколко дни.

Ако имате възможност да помогнете, моля, дарете кръв в понеделник сутринта. Вашата помощ може да бъде животоспасяваща за тези деца.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина