България

В Бургас доставиха първите Електрически велосипеди за отдаване под наем.

Кмета на Бургас Димитър Николов се похвали във фейсбук за новата придобивка на Бургазлии.

Първите 100 нови електрически велосипеда вече са на разположение на бургазлии и гости на града.

Те са направени от олекотена алуминиева конструкция, което ги прави изключително лесни за каране, а освен като електрически, могат да бъдат ползвани и механично чрез въртене на педали.

За удобство на велосипедистите, те са разположени на ключови точки в различни части на Бургас.

В Морската градина има 4 вело станции за наемане на електрически велосипеди, които се намират до КЦ „Морско казино“, Флората, зад Графична база и до х-л „Приморец“.

Останалите пунктове са в парка на ж.к. „Славейков“ до бул. „Тракия“, в ж.к. „Зорница“ /Двете брези/, пред Младежкия културен център, жп гарата и скейт парка в ж.к. „Изгрев“.

Наемането на електрически велосипед ще става чрез мобилното приложение „Burgas Bikes“, което е достъпно за Android и iOS на Apple. То е разработено от технологичната компания А1 България по поръчка на Община Бургас.

След сканиране на QR код, лесно и бързо приложението може да бъде свалено на мобилен телефон и след кратка регистрация да се пристъпи към наемане.

В електронната платформа всеки ще може да разгледа специалната карта, на която са отбелязани свободните превозни средства, както и да се направи резервация за наемане на велосипед.

Приложението ще дава още информация за тарифите и таксите за предоставяната услуга, както и възможност за плащане с дебитна или кредитна карта.

За да се избегне безразборното им оставяне на различни места в града, колелата ще могат да се връщат само на специализираните площадки.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина