България

Възпитателка в детска градина във Велинград малтретира децата

Случаят с малтретиране на деца в Иновативна детска градина „Фантазия“ във Велинград предизвиква силно възмущение и тревога сред жителите на града. Видеоклиповете, разпространени в социалните мрежи, показват как възпитателка скубе и бие деца, което е довело до сериозни оплаквания от страна на родителите. Те твърдят, че разпознават жената от клиповете като една от възпитателките в детската градина.

Бащата на едно от засегнатите деца е споделил, че синът му няколко пъти се е прибирал с белези по лицето и тялото, като опитите му да се свърже с директорката на детското заведение са били неуспешни, тъй като кабинетът ѝ постоянно бил заключен. Той и други родители, които са откривали белези по телата на своите деца, са получавали обяснения, че децата се бият помежду си.

В отговор на тези събития, жителите на Велинград са организирали протест, който ще се състои днес. Призивът им към институциите е да вземат незабавни мерки за защита на децата и за разследване на случая. Протестът ще включва родители не само от засегнатата детска градина, но и от други детски заведения в града.

Тази ситуация подчертава необходимостта от строг контрол и наблюдение върху работата на детските градини, както и от бърза и адекватна реакция на институциите при сигнали за насилие и малтретиране на деца.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина