БългарияСофия

Въвеждат извънредни мерки за сигурност в деня за избор на нов Патриарх в София

На 30 юни, неделя, в София ще бъдат въведени мерки за сигурност по повод Патриаршеския избирателен Църковен събор и интронизацията на новоизбрания Български патриарх, съобщиха от Националната служба за охрана (НСО). Интронизацията ще започне в 15:00 часа с литийно шествие от Синодалната палата до Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“. В 18:00 часа на площад „Св. Александър Невски“ новоизбраният патриарх ще бъде удостоен с държавни почести с военен церемониал.

Зона за сигурност ще бъде обособена от 12:00 часа в периметъра между бул. „Васил Левски“, бул. „Цар Освободител“, ул. „Раковска“ и ул. „Московска“. Достъпът на граждани до тази зона ще бъде разрешен след пристигането на поканените делегати и официални лица и след преминаване на проверка за сигурност. Катедралата „Св. Александър Невски“ няма да бъде достъпна за граждани. Желаещите да наблюдават събитията могат да го направят от обособени позиции при северния и южния вход на храм-паметника, където също ще бъдат организирани пунктове за проверка.

Гражданите и гостите ще бъдат проверявани с металдетектори за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Лица с обемисти багажи и във видимо неадекватно състояние няма да бъдат допускани.

От 13:00 ч. до 22:00 ч. ще бъде забранен полетът на безпилотни летателни средства (дронове) в зона с радиус 1000 м около площад „Свети Александър Невски“.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина