България

Вече има задържан за повредата на маркучите на спирачната система на локомотив в Лом.

Злонамерените действия с повредата на маркучите на спирачната система на локомотив в Лом е сериозен случай, който се разследва под ръководството на Окръжна прокуратура в Монтана. Според информацията, неизвестен извършител е отрязал пет маркуча на спирачната система на локомотив „Шкода“ и е счупил предно дясно панорамно стъкло на машината. Това се е случило около 4:30 часа на 1 юни 2024 година, докато локомотивът е бил паркиран на втори коловоз на гарата в Лом, готов да потегли с вагони за пътници.

Действията на извършителя не само са повредили железопътния състав, но и са създали сериозна опасност за живота на хора. Служители на БДЖ са открили повредите и са подали сигнал в полицията, след което е бил направен оглед и образувано досъдебно производство по член 340 от Наказателния кодекс.

Наказанието за такова деяние по закон е лишаване от свобода от 5 до 15 години. Прокуратурата е разпоредила оперативно-издирвателни мероприятия, но към момента авторът на престъпното деяние не е открит и задържан. Назначена е техническа експертиза на повредения локомотив.

Очаква се повече подробности от Окръжната прокуратура в Монтана, която ще продължи да ръководи разследването и да предприема необходимите действия за установяване и задържане на извършителя.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина