Свят

Български футболист изгуби семейството си в Германия.

Нови шокиращи разкрития разпространиха медиите в Германия за неописуемата трагедия със семейството на футболиста Здравко Жилов от Гигант (Съединение), който загуби брат си, снаха си и двете им деца след пожар в Солинген.

„Майката Катя, бащата Кунчо и дъщерята Галя умират в пламъците“, разказва опечален близък в интервю за RTL. Първоначално е изчезнало и второ дете – тримесечно бебе, чието тяло е открито по-късно.

Пожарът е избухнал в ранните часове на деня в апартамент на първия етаж на четириетажна къща в Солинген и бързо излязъл извън контрол, потвърди говорител на пожарната пред обществената телевизия WDR. Най-малко 21 души са били спасени от сградата, девет от които са откарани в болница със сериозни наранявания, включително двама в критично състояние, а няколко други са били лекувани на място.

Според информацията жилищната сграда е на около 100 години, а жертвите са попаднали в капан на един от горните етажи, тъй като дървените стълби на остарялата конструкция са пламнали малко след избухването на пожара.

„Когато пристигнахме, дървеното стълбище беше напълно запалено и нажежено до червено“, обяснява Готфрид Кройцберг, оперативен мениджър на пожарната служба в Солинген.

Според разкази на очевидци няколко души са били тежко ранени, след като са скочили от прозорците, за да избягат, а причината за пожара все още се изяснява. Четириетажната къща е силно разрушена, а стълбището е частично срутено.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина